Loopy کاشی قدیمی حمام Classes from The Professional

حاجبان و نقیبان و سرایداران در این محل مراقب زوار اند و چون کسی برای زیارت وارد میشود به نسبت وضع و مقام او همگی آن جماعت یا یکی از آنها بلند میشوند و با او در آستانهٔ حرم میایستند و اذن دخول میخواهند، سپس اشارت میکنند که آستانه و دو طرف چهارچوبهٔ در ورودی را ببوسند و داخل حرم بشوند. ابن بطوطه که به سال ۷۲۷ (قمری) وارد نجف شد در سفرنامهاش مینویسد: «از باب حضرت وارد مدرسه بزرگی میشوند که طلاب و صوفیان شیعه درش سکونت کاشی شیشه ای استخری دارند. در روزگار پس از اسلام، ساخت خزانههای استوانهای باب شد، چون پایداری خوبی در برابر فشار آب نشان میداد. با آنکه داوود رشیدی در تعداد کمی از فیلمهای ایرانی پیش از انقلاب بازی کرد، اما شهرت نسبتاً خوبی به دست آورد. آجرتراشان در پای کار قطعههای گوناگون پاره آجر را با تیشه آماده میکردند که قدمت آن از دوران سلجوقی بوده و در دوره صفویه به تکامل رسیده است.

گنبد و دو گلدسته را تزیین کرده بود- همه را طلا کنند، که تا کنون نیز باقی مانده است. در زمان فتحعلیشاه و در سال ۱۲۳۵ (قمری) (۱۱۹۹/۱۲۰۰ خورشیدی) تعمیراتی در آستانه انجام شد، مانند بازطلاکاری دو گلدسته. در تاریخ اساطیری ایران وقتی که منوچهر برای انتقام قتل ایرج پدر خود، سلم و تور را کشت آنها را در ساری در کنار قبر ایرج مدفون کرد و بر هر قبری گنبدی ساخت که در زمان ظهیرالدین به سه گنبد معروف و بقدری محکم بود که امکان نداشت آن را بتوان خراب کرد. گنبد آستانه که در عصر عضدالدوله سپید بود و در زمان صفویان سبز شدهبود، در زمان نادر زرین شد و تاریخش را در کتیبهٔ ایوان طلای آستانه با طلا سال ۱۱۵۶ قمری نگاشتهاند. ارتفاع مصطبه کمتر از ارتفاع قامت آدمی است و در آن سه قبر هست که میگویند یکی از آن آدم و دیگری از آن نوح و سومی از آن علی میباشد و بین این سه قبر در تشتهای زرین و سیمین، گلاب و مشک و انواع عطریات دیگر گذاشتهاند که زوّار دست خود را در آن فروبرده به تبرک بر سر و روی خود میکشند.

در بین رواقهای جنوبی دو صفه موجود است که یه یکی به نام «تاق هرونی» شهرت دارد و بنای آن منسوب به هارونالرشید است. این مسجد تنها مسجد دارای دو محراب در خراسان بزرگ است. هر کاربرد نیازمند خواص مغناطیسی متفاوتی است و یک ترکیب شیمیایی و ساختار کریستالی که دارای خواص بهینه است باید انتخاب گردد یا توسعه داده شود. از آنجا که طبقه همکف باید محلی برای زیارت یا مراسم مذهبی میداشت، معمولاً محل تدفین را در طبقهای پایینتر از سطح زمین میساختند. رودگر کیا، مورخ معاصر، با استناد به نامهای از میرعبدالعظیم مرعشی، که میان سالهای ۸۰۷ تا ۸۲۳ هجری در دربار ملک کیومرث بود، به والی تیموریان در ری و قومس، ملک کیومرث را فرزند «شاه غازی» میداند، که اگر این قول صحیح باشد، ملک کیومرث میبایست برادر ملک قباد و فرزند فخرالدوله شاهغازی بودهباشد. در حال حاضر با پیوستن منطقه منفصله شهر توس به شهرداری مشهد،در تقسیمات شهری،جزو منطقه ۱۲ شهرداری مشهد می باشد. او سپاهی چندهزارنفره به نجف برد و مردم نیز در درون شهر بست نشستند. او سپس رهسپار کربلا شد و بعد برای زیارت علی به نجف اشرف شتافت و چیزهایی گرانمایه به خزانهٔ آستانهٔ علوی اهدا کرد و همهٔ حرم و رواقها را با فرشهای ابریشمین فرش نمود و چراغوارههای زرین برای روشنایی روشنایی به حرم داد، و نیز شش صندوق خاتم در حرم نهاد.

در سال ۷۵۵ (قمری) (۷۳۲/۳۳ خورشیدی) بخشی از آستانهٔ علوی آتش گرفت، مخصوصاً زیورآرایی دیوارها که همهاش از چوب ساج و آیینهکاری و نقاشی ارزندهای شدهبود و پردههای پرند و فرشهای آستانه همگی سوخت. هیچیک از پژوهشگران و مورخان بهسازی و نوسازی آستانه را -که پس از آتشسوزی انجام گرفت- به شخص معینی نسبت نمیدهند و این میرساند که اصل عمارت عضدالدوله سالم بوده و بخشی از تزیینات طعمهٔ آتش شده، سپس زیورآرایی حرم را جمع فراوانی از شیعیان و شاهان کامل کردهاند. فردوسی و سنایی در الهینامه نیز ذکر کردهاند. سنگ یادبود ساده خیام تا سال ۱۳۱۳ برپا بود تا اینکه فراخواندگان مراسم گشایش آرامگاه فردوسی که به توس میرفتند، در میان راه از این آرامگاه نیز دیدن کردند. طبق کتاب خلاصهٔ ماجرا این است: سید نصرالله حائری از عالمان شیعه از مولی عبدالکریم از کتاب تبصرة المؤمنین و سید محمد صالح ترمذی متخلص به کشفی از عالمان سنی طبق سندهای درست و معتبر آوردهاند که مرة بن قیس که کافری ثروتمند بود که بسیاری از پدران و نیاکان قبیلهاش را علی کشتهبود. پس از به قدرت رسیدن دودمان صفویه در ایران و بر اساس باور شاهان این دودمان به علی بن ابیطالب، تعمیرات آستانهٔ علوی را شاه اسماعیل صفوی در سال ۹۱۴ (قمری) (۸۸۷/۸۸ خورشیدی) آغاز کرد.